CARE-lig retreat en weekend fyldt med ny læring, skinfood og selvkærlig yoga.


Alexandra Cecilie er ikke bare en fantastisk dygtig kollega men også kvinde bag et af klinikkens nye mærker Nordic SkinCare by AC. 
Et dansk hudplejemærke udviklet ud fra Alexandras ønske om at udvikle hudpleje tilpasset den nordiske hud og det nordiske klima med milde naturlige dufte, vægt på naturlige ingredienser i høj kvalitet og ikke mindst multifunktionelle produkter til gavn for kunden men også for mig som behandler/klinikejer. For da produkterne kan bruges på flere måder er sortimentet ikke så stort hvilket betyder jeg ikke skal have “så mange penge stående på hylden” Rent win win, især når produkterne både er virksomme, lækre OG SER LÆKRE UD.  Man mærker tydeligt at de æstetiske betyder noget for skaberen af produkterne.

At æstetikken er vigtig for Alexandra OG for Anne-Sofie der ejer firmaet Heima Beauty der bl.a står for distribution af Nordic SkinCare produkterne mærkede ja da også tydeligt allerede da jeg ankom til Gelskov Gods der skulle danne rammen om weekendens Care-Retreat hvor jeg og mine medkursister skulle undervises i Care Yoga Treatment kropsbehandling.

De kunne da ikke have valgt et skønnere sted til os, hele Gelskov Gods for os selv.
På gårdspladsen blev jeg fredag eftermiddag budt velkommen af hanen og hans smukke høns der strålede om kap med forårssolen.

Indenfor startede vi med te og en lækker raw-food kage/dessert og indlogering på et ualmindeligt hyggeligt værelse med den fineste gamle karnap, det perfekte sted at trække sig tilbage til ind imellem de mange punkter/aktiviteter der var på weekendens dagsorden.

Da vi alle var kommet på plads på vores værelser stod den på undervisning i form af teori. Både omkring produkterne der bruges i behandlingen, men da vi alle havde deltaget i produktkursus, blev hovedvægten lagt på teorien og filosofien omkring Care Yoga Treatment og som navnet antyder er yoga inspirationen til dele af behandlingen, både for kunden på briksen, men mindst lige så meget for mig som behandler.

Alexandra her nemlig undervist kosmetiker elever på skolen og har tidligere haft egen klinik og bestyret en spa, så hun ved præcist hvor ondt vi ofte har i vores kroppe fordi vi ikke tænker nok over vores arbejdsstillinger når vi behandler.  Noget hun gerne vil være med til at forebygge og gøre os behandlere bevidste om ikke behøver være sådan. Derfor tager mange arbejdsstillinger og stræk i behandlingen udgangspunkt i yogaen som Alexandra i øvrig også underviser i.

Efter teori undervisning og en let men ret lækker aftensmad, lækre grøntsagsretter og lidt kylling - hertil infused water skulle vi dyrke aftenyoga.  Både for at afspænde kroppen efter en arbejdsuge på klinikkerne og for afslapning og afstresning inden sengetid men også for at få en større forståelse/afprøve på egen krop de forskellige yoga-stillinger.  Alexandra er for mig en fantastisk dygtig underviser så selvom jeg ikke er yoga”haj” fik hun mig guidet godt gennem hele programmet og afsluttede med en skøn guidet meditation.
 
Det smukkeste “yoga lokale” med stort flygel, kunst på væggene og prismelysekrone, også her kom pigernes æstetiske sans til udtryk - de MEGET grønne yogamåtter som stedet rådede over stak i øjnene og vi “måtte love” kun at gengive billeder fra yogalokalet i sort/hvid 🤣

Efter aften te i pejsestuen smuttede jeg på værelse og nød stilheden på slottet.

Lørdagen startede som den sluttede med morgen yoga og meditation, vi havde aftalt morgen-stilhed en ret fantastisk måde at starte dagen på. Først ved den lækre morgenmad fik vi sagt godmorgen til hinanden med andet end et smil.

Morgenmaden bestod af hjemmebagte grovboller, rugbrød, gode oste, hjemmelavede marmelader, grøntsager, skyr med div. toppings og bær, havregrød med æbler og dadler, kaffe, the og æg fra godsets høns, totalt forkælende start på dagen.

Undervisning og øve, øve, øve i behandlingen med hinanden som modeller, dejligt selvom det blev delt op i mindre sektioner for at vi kunne huske de forskellige elementer og få det afprøvet. Igen foregik undervisningen i det smukkeste lokale hvor massagebriksene var opstillet side om side med smukke gamle møbler og kunst.

Med hovedet fyldt op af nye tag og massageteknikker var det tid til en lille “pause”
En dejlig gåtur til en nærliggende skovsø (3 km hver vej) med te i thermo koppen og seje kolleger der tog et dyp. 

Eftermiddags yogaen da vi var tilbage på godset havde fokus på cellulite og blev afsluttet af en 3 typemeditation nemlig 7 minutters stilhed kun vejledt af gong gong lyde

Aftensmaden kom udefra og bestod af smukke velsmagende salater og grøntsager, grov mos, røget laks og braiseret kalvekød den blev indtaget i yogatøj og højt humør. Tror vi alle var “høje” af alle dagens gode oplevelser.  Desserten var en slags lemonmarengs kage der sammen med the og hygge i pejsestuen var den perfekte afslutning på dagen. Og hvis du tror vi blev hængende og drak det sidste vin fra maden må du tro om - klokken 21 var alle stearinlys på godset (der var mange) pustet ud og vi var alle på vores værelser med en aftale om at møde stille ind til morgen yoga med fokus på fordøjelsen søndag kl. 7.30.

Søndag formiddag skulle vi så bevise over for os selv og vores makker at vi havde styr på den nye behandling, vi fik nemlig 1 time til at udføre behandlingen komplet på hinanden.
På klinikken vil behandlingen typisk vare ca. 70 minutter, men vi gik lige på og hårdt og sprang velkomst som vi kender den fra klinikken over.

Der indledes med Alexandra’s hero produkt Warm Care der løsner spændinger i nakke og skuldre. 
Selve behandlingen byder på tørbørstning af krop og ansigt, det stimulerer blodcirkulationen og udskillelsen af affaldsstoffer samtidig med den fjerner tørre døde hudceller ( I øvrigt også fantastisk hvis du vil reducerer cellulite, på kroppen forstås).
Massagen foregår i en blanding af Care Lavender Lotion og økologisk mandelolie af høj kvalitet. Blandingen absorberes dejligt i huden og man føler sig ikke fedtet efter behandlingen.

Jeg er totalt fan af behandlingen, da kroppen er afslappet, sindet afstresset og huden smooth efter de 70 minutter på briksen. Men “udfordring” ligger nu i at få den implementeret i klinikkens behandlingsprogram da den kræver en anden brikstype end den jeg bruger til mine ansigtsbehandlinger.

Søndag over middag blev vi afspændte, afstressede og tilfredse “sendt hjem” med the/kaffe i vores nye thermokop, en sandwich og vand - OG fine gaver, NØJ jeg syntes det har været en på alle måder fantastisk weekend hvor vi ikke har ligget på den lade side, men det har stadig føltes ultimativt forkælende.

Hastagget her kan kun være #TAKNEMMELIG♥️