Har sommeren givet dig pigmentpletter??


Er du en af dem der har fået uskønne brune pigmentpletter (hyperpigmentering) i løbet af sommeren?

Hvis du er så er - så fortvivl ikke, det er faktisk muligt at behandle/mindske/fjerne pigmentpletter.
Hvor godt resultat du får afhænger af flere ting

1. 
At du bruger de rigtige produkter, jeg hjælper dig gerne med at finde dem der løser dit problem og passer til din hud.

2.
At du bruger dine produkter dagligt og ja - det er både morgen og aften.

3.
At du husker SPF hver dag - året rundt, du kan nøjes med lavere faktor i efterårs- vintermånederne med mindre du er rejst sydpå eller tager på skiferie.

4.
Det bedste (og hurtigste) resultat får du helt klart ved at kombinere professionelle behandlinger på klinikken med den rigtige hjemmepleje. Skal du prioriterer (økonomisk) så er det ALTID hjemmeplejen du skal vælge, det du gør hver eneste dag er så vigtigt for et godt resultat. 


Passer du din daglige rutine med produkter tilpasset hyperpigmentering og din hudtype og kombinerer du med solbeskyttelse der forhindre der kommer flere nye pletter så vil du over tid, desværre ikke “overnight” se en klar forbedring, jeg har kunder der er kommet de uskønne pletter helt til livs.

Selv har jeg formået at fjerne de fleste af mine pletter der faktisk dækkede hele min pande og gjorde jeg så konstant snavset ud i panden. Jeg har stadig lidt “rundt omkring” i ansigtet men ikke meget og ikke mere end at jeg kan jævne min hudtone med pHformula CC Cream, der i øvrigt naturligvis også indeholder fuld solbeskyttelse SPF 30, så med den slår jeg 2 fluer med 1 smæk.
Alternativt bruger jeg tryllecremen Hydra Finish fra Guinot der dog kun har SPF15, den giver en illusion af perfekt hud uden at virke makeuppet - en helt klar storfavorit hos mange af mine kunder. Jeg har tidligere skrevet om den HER.

Min opskrift på pletfri hud får du herunder, jeg har valgt produkter fra pHformula simpelthen fordi det er med dem jeg har set de bedste resultater.

Morgenrutine:

Vask ansigtet med vaskeklud opvredet i lunkent vand, grunden til jeg ikke syntes det er nok bare at hoppe ind under bruseren er at du med vaskekluden laver en mild exfoliering der fjerner lidt døde hudceller og dit blide “skrubberi” med den stimulerer blodcirkulationen - men du kan naturligvis sagtens tage vaskekluden med under bruseren.

MELA Serum eller Vita-C serum der begge (dog på forskellig vis) behandler hyperpigmentering. Selv har jeg været glad for MELA serum om dagen da det giver huden masser af fugt samtidig, men det er fordi min hud er blevet mere tør med alderen til gengæld er mange af mine kunder glade for det cremede c-vitamin serum - det er her vi tager en snak om hvad der passer bedst til din hud.

Vita dagcreme - her udvælger vi den der passer bedst til din hud.
VITA B hvis din hud er lidt mere sart og reaktiv, den indeholder nemlig beroligende Niacinamid der også virker hæmmende på dannelsen af pigmentpletter.

VITA C hvis du bruger MELA Serum, har lidt fedtet hud eller måske har en rynke eller 2, det stabiliserede C-vitamin arbejder nemlig ikke kun på at lysne og jævne dine pigmentpletter, men stimulerer også elastindannelsen (fastheden i huden) og er i øvrigt en forudsætning for at vi kan danne kollagen, du ved det der giver huden volumen og “udfylder vores rynker”.

VITA D er nyeste vitamin creme fra pHformula og min personlige favorit, den stimulerer dannelsen af D-vitamin i huden, noget der er godt for mig der har lidt problemer på den front, den forebygger  også pigmentskader og så holder den min hud lækker smidig og mættet hele dagen. En ret lækker creme der som de andre VITA cremer naturligvis også kan bruges selvom du ikke har pigmentpletter.

SPF enten i form af solcreme eller som jeg selv ofte bruger CC Cream UV+30

Aftenrutine:
Rens dagens snavs, sved og SPF af i EXFO Cleanse rensegel der bruges sammen med vand, den skummer ikke, er mild, tåles af de fleste OG indeholder Lactobionic en AHA frugtsyre der mildt løsner døde hudceller og holder din hud frisk og klar uden at “strippe” den og ødelægge hudens naturlige barriere

MELA Recovery
- et behandlende serum målrettet hyperpigmentering, kombinationen af AHA og aktive ingredienser går benhårdt efter af mindske de pigmentpletter du allerede har, så har du kun mod på at investere i et serum er det dette du skal gå efter og så i øvrigt bruge de morgen og aften.

Natcreme - kan sagtens være den samme som din VITA dagcreme eller hvad vi i fælleskab finder ud af passer bedst til ‘

De der EKSTRA der giver hurtigere resultat og som “bivirkning” giver flottere sundere hud.

VITA A - natcreme med bl.a. 1,5% retinol er for mig et “must” både når det gælder bekæmpelse af  pigmentpletter men bestemt lige så meget i kampen mod rynker - og for sund stærk hud.
Den øger kollagendannelsen og styrker din hud, du får mere fylde i huden, dvs. rynkerne mindskes. Nyt kollagen er frisk og hvidt, dvs. det nærmest “fortynder” dine brune pletter.
Den er en fast del af min aftenrutine mindst et par gange ugentligt - som regel oftere, hvis ikke jeg kører en hudkur/behandlingskur.

MELA Mask - effektiv hjemmebehandling af pigmentpletter og solskadet hud.
Brug den 2 gange ugentligt evt. kun lokalt hvor du har problemet, men da masken også stimulerer celleforyngelsen, ensarter hudens overflade og forfiner strukturen syntes jeg jo den skal bruges i hele ansigtet (ikke for tæt på øjnene)

Professionel ansigtsbehandling på klinikken, her kan jeg nemlig behandle dig med ekstra virksomme produkter jeg som specialuddannet pHformula hudterapeut / kosmetolog må arbejde med. En halv time er alt hvad du skal sætte af i din kalender, hvis vi snakker benhård behandling, tiden bestiller du nemt online HER

Det her er mit “one fits all” bud på hvordan du kan behandle hyperpigmentering/pigmentpletter derhjemme. Har du brug for en individuel plan er jeg altid klar til at hjælpe dig med den.

På skønt gensyn
Gitte