Jo du kan faktisk godt komme sovende til smukkere hud.
Med den rigtige aftenrutine er det nemlig ikke bare muligt med også "nemt" at få en smukkere, stærkere, fastere, mindre rynket hud. Og et produkt (læs ingrediens)  kan faktisk opfylde dine ønsker.

Nej selvfølgelig findes der ikke et mirakelmiddel på tube der kan give dig den hud du ønsker dig. Men der findes en ingrediens, nemlig A-vitamin/Retinol der forholdsvis nemt kan hjælpe dig godt på vej mod den hud du ønsker dig.

Når det gælder A-vitamin/Retinol findes den i mange versioner og styrker, og de fleste hudplejeserier her et produkt der indholdet det i den eller anden kombination.

Men men men, lige som jeg ikke syntes der findes en fantastisk balsam-shampoo, syntes jeg heller ikke der findes fantastiske "alt i en krukke" cremer.

A-vitamincreme/retinol blev før brugt af hudlæger til behandling af acne og i den forbindelse fandt man ud af at ikke kun løste a-vitamin cremen problemet med acnen.

Det viste sig nemlig at den også havde generelt hudforbedrende egenskab så huden blev stærkere og mere fyldig da A-vitaminet stimulerer kollagendannelsen, så huden bliver fyldigere og mere spændstig med færre/blødere rynker til følge -rent win win ikke?

Min personlige favorit er VITA-A fra pHformula, den har et højt indhold af retinol (1,5%) og cremen er fremstillet udelukkende med fokus på a-vitaminet, dog kombineret med et fugtkompleks for at mindske det ubehag i huden der kan opstå når du går igang med en så aktiv creme.

Cremen er med 1,5% med en meget høj koncentration så derfor anbefaler jeg dig også at gå langsomt frem. Som oftest anbefaler jeg at man starter op med 2-3 aftener om ugen, mærker efter om huden reagerer negativt og først justerer op til flere aftener når man kan mærke at huden tolerere det.

VITA-A cremen fordeles på huden når du har renset den om aftenen, undgå at komme for tæt på øjenomgivelserne, da huden her er tyndere og nemmere bliver irriteret. Og JA - cremen er KUN til om natten.

A-vitamin/retinol i høj koncentration kan nemlig gøre din hud lysfølsom og derfor anbefales det altid at bruge den til natten.
VITA-A anbefales det at bruge alene, men føler du at din hud har brug for ekstra fugt kan du evt. kombinere med et fugtserum som f.eks HYDRA fra pHformula eller et andet hyaluronserum.
Det anbefales ALDRIG at bruge den sammen med et aktivt/behandlende serum.

Syntes du det lyder lidt "farligt" - det er det slet ikke, men aktiv hudpleje kræver egentligt bare lidt respekt - og at du følger vejledningen.

Til gengæld giver VITA-A cremen dig:
En sundere og stærkere hud, da a-vitaminet har den egenskab at det kan få din hud tilbage i balance.

Færre rynker og mindsker dem du evt. allerede har.
A-vitamin (i en høj dosis) stimulerer dannelsen af kollagen, som er det der giver dig fylde i huden. Kollagen er nemlig det man kunne kalde hudens springmadras, så når du har en god madras har du en spændstig, fyldig hud hvor dine rynker er "fyldt ud indefra".

Færre/mindre synlige pigmentpletter, hvis du er plaget af dem. Da a-vitamin stimulerer din dannelse af kollagen og nyt kollagen er "fint og lyst" - fortyndes de mørke uklædelige pletter og virker derfor lysere, pæcis som hvis du hælder mælk i kaffen.

Mere ensartet hud med færre udbrud/bumser
VITA-A cremen har en balancerende virkning på huden så du vil opleve en mere ensartet hud med færre bumser/mindre acne.

Det kunne jo godt virke som om cremen lover mirakler, og når en creme lover noget der lyder for godt til at være sandt - så er det typisk fordi din mavefornemmelse er rigtig og den lover mere end den kan holde. Men når det gælder A-vitamin i den styrke som du finder i VITA-A cremen er der masser af evidens og uvildige faglige studier der dokumenterer effekten.

Men husk nu at cremen ikke virker på hylden, den skal på huden, regelmæssigt. Det betyder ikke du ikke kan springe den over engang imellem til fordel for f.eks. en natmaske med C-vitamin som Bright Overnight fra pHformula, Wake Wonderful Nighttime Facial fra REN eller NCEF Night Mask fra FILORGA hvis du vil give din hud en ansigtsmaske mens du sover.

På skønt gensyn

Gitte