Konfirmationsforberedelse af huden - Alma's hjemmeplejeprogram
5. maj er Alma's store dag, hun glæder sig til konfirmationen, til festen hvor hun håber så mange som muligt kan deltage og hun glæder sig til at skulle i sin fine kjole. Håret/frisuren er der styr på og det er der egentligt også på huden, som jo også er vigtig for de fleste af de unge på sådan en dag.

Alma har det der hedder en kombineret hudtype, men til forskel fra mange unge med uren hud, fedter Alma's hud ikke den er tør med lidt urenheder/bumser.

Fra hun var omkring 11 år gammel og fik de første små hudorme (comedoner) har hun været vant til at pleje sin hud hun startede ud helt basic. Det har helt sikkert været en afgørende faktor for at hun har kunnet "styre" sine urenheder og i takt med hun er blevet ældre og huden ændret sig har hendes hudplejeprodukter selvfølgelig også ændret sig.

Nu er hun 14 år og skal som sagt konfirmeres, og det gi'r øget fokus på huden, men stadigvæk forsøger vi at holde det på et minimum af produkter, der til gengæld er nøje udvalgt udfra indhold/virkestoffer og effekt.

De fleste dage bruger hun kun 2 produkter, fordi hun ikke har fedtet hud og/eller acne.

Om aftenen renses huden i EXFO Cleanse om morgenen kun med en vaskeklud med lunkent vand begge gange efterfulgt af  pHformula's nyeste skud på stammen, en fugtighedscreme specielt egnet til den unge hud nemlig SPOT ON Moisture Balance. Cremen har både fugtgivende OG matterende effekt. Måske skifter vi den ud med Post Recovery cremen, netop fordi Alma ikke har fedtet hud, men lige nu tester hun den af.

Det fede ved EXFO Cleanse er at den ikke "bare" er et renseprodukt, ja huden rensens men urea laver en let daglig exfoliering der gør at den forhorning der ses ved uren hud holdes nede, den kan samtidig bruges både som ansigtspeeling og maske (læs om det her) noget Alma gør 1-2 gange om ugen alt efter hvordan hendes hud arter sig. Er der flere udbrud og rødme kan EXFO Cleanse som maske få huden klar og i ro på 10-15 minutter. Ellers kunne et godt bud på en opfriskende maske til hendes hud være Vita-C Masken som kan bruges som natcreme, den giver huden et mere jævnt udseende med liv og friskhed

Har din teenager samme hudmæssige udfordringer som Alma, dvs. urenheder/hudorme og tør hud så snup "opskriften"

Er det der derimod tale om acne og/eller fedtet hud så skal der i hvert tilfælde et produkt mere til, evt. kombineret med behandlinger på hudplejeklinikken - enten hos mig eller din egen lokale hvis ikke du bor lige i nærheden af min klinik, jeg kan varmt anbefale dig pHformula produkter og behandlinger til netop den hudtype så jeg har linket op til en liste over mine pHformula kolleger her.

 

På skønt gensyn

Gitte