Hvis du gerne vil "se godt ud" skal du huske at prioritere din nattesøvn. Den gode søvn kan nemlig ikke bare mærkes i kroppen når du vågner, den kan også ses i din hud. 

For når roen (og temperaturen) har sænket sig i din krop starter der til gengæld en helt fantastisk proces. Vores hormoner arbejder sig hen mod balance, kroppen udskiller toksiner, regenerer, genopretter og styrker immunforsvaret som huden er en vigtig del af. 

Huden der er vores største organ og en del af vores immunforsvar, beskytter kroppen mod micro organismer/bakterier, bl.a. derfor er en sund og stærk hudbarriere vigtig for vores hudkvalitet. 

Huden beskytter også mod dehydrering som både er dårligt for vores krop men også får huden til at crepe/rynke og se ældre ud. Og da vi sveder en del mens vi sover er det vigtigt at sørge for at få væske nok (1,5-2 ltr.) i løbet af dagen så vi ikke dehydrere. Personligt skal jeg ikke lige drikke de 2 store glas vand jeg er "bagud" for tæt på sengetid for så ender jeg bare med at skulle en tur på toilettet om natten og en afbrudt søvn er ikke godt for søvnkvaliteten og den proces kroppen skal nå om natten. 

Cellledeling, kollagen- og elastindannelsen er også en for huden vigtig del af det der foregår i kroppen om natten, derfor er det en god idé at fodre huden med A-vitamin/Retinol til natten da det videnskabeligt stimulerer begge dele. Min favorit når det gælder natcreme er VITA A som du kan læse mere om HER.

Ideelt set har voksne brug for 6-8 timers søvn, teenagere et par timer mere og ældre lidt mindre for at kroppen kan nå igennem reparations processen og få fuldt udbytte af søvnens forskellige faser der også sørger for at tømme hovedet, noget de fleste af os hvis kan have brug for efter en travl dag. 

Har du svært ved at falde i søvn? eller få en ordentlig nattesøvn? 

Så er der heldigvis hjælp at hente, i de her 5 enkle råd der medvirker til bedre skønhedssøvn

  • Sørg for at temperaturen i soveværelset er lidt lavere
  • Invester i mørklægningsgardiner, når du sover udskiller kroppen melatonin og det kan den kun når du sover i mørke.
  • Undgå elektroniske apparater i soveværelset, også TV'et  
  • Er du nødt til at sove om dagen kan en sovemaske være en god idé, det samme hvis sidemanden læser når skal sove
  • Gå "offline" 1-2 timer før du hopper under dynen, lyset fra f.eks. mobil og computer hæmmer nemlig søvnfremmende nerveceller og aktiverer de nerveceller der holder os vågne

Er søvnrådene ikke nok? Så kan du jeg selv forsøge dig med hjælp fra naturen i form af en Lavendel Pillow spray der har en dejlig afslappende og beroligende effekt, jeg bruger den HER Now to Sleep fra REN.

Magnesium dæmper uro i kroppen og mange har glæde af at tage tilskuddet inden de hopper under dynen eller tage et fodbad med Epsom/magnesium salt inden sengetid. Jeg har læst mig frem til på det magnesium præparat jeg spiser at det ikke bør tages hvis man har nedsat nyrefunktion, så det er med her for en god ordens skyld. 

Drop aftenkaffen og andre koffeinholdige drikke og nyd i stedet en skøn kop koffeinfri te f.eks Night Time fra Pukka

Endelig er det en god idé ikke at fylde maven i løbet af aftenen, så skal kroppen nemlig bruge energien på at fordøje frem for at reparere og  regenerere.

Godnat og sov godt 

Gitte